Cursussen

Overzicht Cursussen

Brain Gym 1.01 (4 dagen)

In deel 1 (twee dagen) ga je alle 26 Brain Gym®-oefeningen ervaren en je eigen maken. Je ervaart de invloed hiervan op lezen, schrijven en het functioneren van ogen en oren. Ook krijg je inzicht in leerprocessen, wat betreft de coördinatie tussen de hersenen en het lichaam ( links/rechts-, boven/onder- en voor/achter-coördinatie). De Dennisons Lateraliteits Repatterning en Emotional Stress-release.

In deel 2 (twee dagen) krijg je meer inzicht en ervaring met body-brein-coördinatie. Theorie over de ontwikkeling van het brein. Werkmethoden om met behulp van drie (spier)testen de dimensies te testen en in evenwicht te brengen, in relatie tot het kunnen communiceren, organiseren en begrijpen. De Drie-dimensionele Repatterning van Paul Dennison.

Na de cursus is het mogelijk om te vervolgen met BG 2.01.

Brain Gym 2.01 (5 dagdelen) - Optimale Brein Organisatie

Observeren en testen van oog-, oor-, hand-, voet- en breindominantie, van jezelf en van anderen. Uittesten van specifieke oefeningen die helpen om het gehele brein en lichaam in te zetten bij het leren. Meer inzicht en daardoor beter uit kunnen leggen waardoor iemand succesvol is in het ene gebied en tot nog toe minder of niet in het andere.

Vooropleiding: BrainGym 1.01
Docent: Vinciane Schoenmaeckers (facilitator Brain Gym voor het Nederlandstalige gebied)
Datum: nog niet bekend
Locatie: in overleg
Informatie: merel@movimento.nl

Praktijkdagen

Of je nu kort of al wat langer geleden een cursus BrainGym hebt gevolgd, soms is het prettig om alles op te frissen en de puntjes weer op de i te zetten. Deze praktijkdag kan ook helpen om een keus te maken in verdieping door middel van vervolgcursussen. Ook geven wij oud-cursisten de ruimte om te laten zien hoe zij BrainGym op hun eigen manier in de praktijk brengen. Inhoud: herhaling van BrainGym oefeningen, enkele variaties, tips om oefeningen aan te leren, Dennisons Lateraliteits Repatterning en/of de 3 Dimensionale Repatterning, beantwoording van vragen. Afhankelijk van de vooropleiding van de deelnemers oefenen we ook actiebalansen.

Verdiepingsdag Brain Gym Leesplan

Aan het eind van de opleiding Edu-kinesiologie (BrainGym) is vaak de vraag: ‘en wat nu? Hoe kom ik met al mijn enthousiasme de school in en hoe bereik ik mijn doelgroep?’ De moeilijkheid is eigenlijk dat BrainGym overal goed voor is! Hoe kun je de ouders en leerkrachten van kinderen laten weten dat BrainGym kan helpen bij hun specifieke (leer- of gedrags)probleem?

Samen met collega-instructeur Monique de Groote bedacht ik een plan voor één van de grootste problemen in het onderwijs: moeilijk leren lezen, soms zelfs gediagnostiseerd als dyslexie.
Een aantal jaren geleden is dit plan gestart als een onderzoek, uitgevoerd door oud-cursisten BrainGym. Inmiddels zijn er zoveel positieve resultaten bereikt met deze aanpak, dat we het binnen het BrainGym Trainings Centrum aanbieden als ‘het Leesplan’ voor kinderen met hardnekkige leesproblemen.
Ook dit jaar bieden wij een dag aan om deze aanpak te introduceren. Het BrainGym Trainings Centrum biedt ondersteuning om jezelf op een verantwoorde en waardevolle manier aan te bieden aan scholen en individuele leerlingen.