Tips

Voor ouders

Tips: Hoe krijg ik een gelukkig kind, thuis en op school?

  • Zorg voor een goed evenwicht tussen activiteiten op en rond het scherm en andere bezigheden. Maak je sterk om je kind te behoeden voor verslavingsgedrag door stellig te zijn en andere activiteiten te organiseren (sporten en andere leuke dingen doen).
  • Besteed elke dag minimaal een half uur speciale aandacht aan je kind en doe iets wat je allebei leuk vindt. Het maakt eigenlijk niet uit wat, als er maar tijd en aandacht is voor elkaar.
  • Toon belangstelling voor wat ze leuk, maar ook minder leuk vinden. Het komt er niet altijd vanzelf uit en niet altijd via verhalen. Soms zit het verstopt in negatief gedrag. Belangrijk is om ruimte te geven aan emotionele uitingen, dat helpt bij het verwerken. Eventuele frustraties kunnen geweldig oplossen door een flink potje stoeien, boksen of een wedstrijdje ergens in. De ene ouder vindt het fijn om te praten, de andere ouder doet liever iets fysieks.
  • Zorg voor een goed contact met school en de leerkracht. Opvoeden doe je samen en het kind heeft het veilige idee nodig dat er een goede samenwerking en respect voor elkaar is. Ouders en school hoeven het daarvoor echt niet altijd met elkaar eens te zijn.
  • Zorg voor gezonde tussendoortjes om mee te geven naar school. Zoek eventueel steun bij de school of andere ouders om dit gezonde gedrag te stimuleren en –het liefst- tot beleid te maken. (link de gezonde school).

'Fit en Slim met LEERGYM'

Wil je graag meer weten over wat BrainGym® is en wat het voor jou als leerkracht, individueel begeleider of ouder en je kind(eren) kan doen? Download hier 3 oefeningen + de eerste 20 bladzijden van het boek 'Fit en slim met Leergym', geschreven door Elly Dienske.