Waarom Braingym?

Voor individueel begeleiders

Waarom Braingym?

Is een kind eenmaal uitgevallen, dan is het vaak de vraag waar de problemen vandaan komen die ervoor zorgen dat het tempo van de groep niet bijgehouden kan worden, of waardoor het kind zich onaangepast gedraagt. Wat is de kip en wat is het ei? Als kinderen door de één of andere oorzaak niet mee kunnen komen en zich daardoor ongelukkig voelen gaan ze zich absoluut anders gedragen. Ze trekken zich terug of vragen op een negatieve manier om aandacht. Dat vraagt om persoonlijke begeleiding. Het helpt niet om telkens weer hetzelfde te oefenen: het is nodig om te zoeken naar de oorzaak.

In de Brain Gym® opleiding leer je het uittesten van blokkades in de samenwerking tussen het brein en het lichaam, om vervolgens uit te vinden welke bewegingen daarvoor speciaal nodig zijn om ze op te lossen. De bewegingen zijn een soort inhaal manoeuvre binnen het bewegingspatroon. Als het daarna lukt om de draad in de groep weer op te pakken, groeit het zelfvertrouwen en wordt leren weer leuk!

'Fit en Slim met LEERGYM'

Wil je graag meer weten over wat BrainGym® is en wat het voor jou als leerkracht, individueel begeleider of ouder en je kind(eren) kan doen? Download hier 3 oefeningen + de eerste 20 bladzijden van het boek 'Fit en slim met Leergym', geschreven door Elly Dienske.