Waarom Braingym?

Voor groepsleerkrachten

Waarom Braingym?

Ben jij een leerkracht die voor een overvolle klas staat waarbij het in ‘normale’ omstandigheden al een uitdaging is om in alle rust de kinderen zich te laten ontwikkelen? Dan is daar sinds 2012 een forse uitdaging bijgekomen toen besloten werd om kinderen ‘met een rugzakje’ minder snel door te verwijzen naar het speciaal onderwijs. Hierdoor zijn er meer kinderen met speciale behoeften die in jouw klas mee moeten zien te komen. Grote kans, dat jij daar als leerkracht een flinke kluif aan hebt! Niet alleen moet je je aandacht zien te verdelen, bedding creëren voor een goede concentratie, je moet ook nog extra kwaliteiten uit de kast halen om de kinderen met AD(H)D, lichte vormen van autisme, dyslexie en allerlei vormen van gedragsproblemen een goede basis mee te geven.

Hoe doe je dat? Braingym® biedt je daar verschillende oplossingen voor. Door klassikaal of in één-op-één situaties specifieke bewegingen met de kinderen te oefenen geeft dit hen de gelegenheid om zich te beter ontwikkelen, concentreren of meer zelfvertrouwen te krijgen. En dat ga je merken in je klas!

'Fit en Slim met LEERGYM'

Wil je graag meer weten over wat BrainGym® is en wat het voor jou als leerkracht, individueel begeleider of ouder en je kind(eren) kan doen? Download hier 3 oefeningen + de eerste 20 bladzijden van het boek 'Fit en slim met Leergym', geschreven door Elly Dienske.