Waarom Braingym?

Voor ouders

Waarom Braingym?

Als je ouder bent van een kind die moeite heeft op school goed mee te komen, dan kan dat behoorlijk wat zorgen geven. Je kind is immers niet gelukkig, wordt thuis stil, teruggetrokken of misschien juist druk en onhandelbaar. Misschien wil je kind niet eens meer naar school! En als het om een jongen gaat, dan komt er nog iets bij. Jongens hebben namelijk vaker dan meisjes last met schoolse activiteiten. Dat heeft met de neurologische ontwikkeling van het zenuwstelsel te maken. De samenwerking tussen het lichaam en het brein verloopt voor jongens nu eenmaal trager dan bij meisjes, denk maar aan de verschillende manier waarop zij touwtje springen. Toch komen ze vaak tegelijk in groep 3 terecht om op het platte vlak te moeten presteren. Als ze daar nog niet klaar voor zijn en toch door moeten kan het gebeuren dat ze hun hele schoolperiode op hun tenen moeten lopen om het tempo bij te houden, met alle frustratie en faalangst van dien. Dat geldt net zo goed voor meisjes, maar het zijn vaker jongens die moeite hebben met de overgang. Je kunt het merken als kinderen niet geïnteresseerd zijn in schoolwerk en vooral nog willen spelen. En natuurlijk aan alle andere genoemde kenmerken. Dit kan een belangrijke reden zijn om een kleuter nog niet naar groep 3 te laten overgaan.

Eerst zoek je als ouder je heil wellicht in extra begeleiding via school, maar soms wil dat om uiteenlopende redenen niet goed lukken. Wat doe je dan? Je wilt graag hulpmiddelen krijgen om zelf te kunnen helpen. En dan is Braingym precies wat je zoekt! Door je kind een serie specifieke bewegingen te leren, activeert het vermogens die hij of zij nodig heeft om zich beter te kunnen concentreren en meer vertrouwen in eigen vaardigheid te ontwikkelen.

Voor het inschakelen van professionele Brain Gym® begeleiders.

'Fit en Slim met LEERGYM'

Wil je graag meer weten over wat BrainGym® is en wat het voor jou als leerkracht, individueel begeleider of ouder en je kind(eren) kan doen? Vraag hieronder de eerste 20 bladzijden aan van het boek 'Fit en slim met Leergym', geschreven door Elly Dienske. Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt een download link in je mailbox.